2014. február 16., vasárnap

Mennyi is 1000 kalória???

Nakérem. Az agyam elszáll mikor olvasom a nagyonokos női magazinok (akár fitness-témájúak is!), meg az egyéb médiumok által kreált cikkeket, ahol jól megmondják mivel mennyi kalóriát lehet elégetni. A kedvenceim mikor fel van sorolva hogyaszongya: "porszívózás - 350 kalória" vagy a legjobb "csókolózás - 400 kcal" :)
Nade. Gondoltam kipróbálom mennyi is az annyi. Szeretném leszögezni hogy a világon semmi bajom a zumbával, a zumbaoktatók a világ legvidámabb és legcukibb emberei, és mozogjatok emberek, ha zumbáztok az se baj :) Na jó, ez az én blogom és én (szubjektív, személyes véleményem, mielőtt valaki leütne az utcán) nem nagyon tartom sportnak a zumbát. Egy kiváló, szuper szabadidő-eltöltési formának tartom, jó zenére buliznak egy órán át, szuper, minél többen menjetek mert igazán jó buli.
DE: hogy egy óra fenékrázással el lehet égetni 800 kalóriát, mert azt mondják... Hát megnéztem mit is jelent ez.
A teszt végeredménye a következő:


Azaz közel 2 óra nagyon intenzív edzéssel sikerült elégetnem 1100 kalóriát. És nem zumbáztam! Igazi VörösZoli (továbbiakban: a Főnök :) )-féle kínzáson vettem részt, ami 10 perc futópadon bemelegítésből, majd 60 perc kőkemény edzésből (számolatlan mennyiségű sétáló kitörés, lábtolás, guggolások minden formában, padra fellépés, négyütemű fekvőtámaszok százai, majd a végén "desszertnek" még egy kis pulzuspörgetés, ami három kör árnyékolás-ugrálókötelezés-rúgás-guggolás volt, tételenként 1 percben, körök között 1 perc pihenővel). Majd mindezek után még kicsit több mint fél órát kellett 10-es fokozaton elég intenzíven taposnom a taposógépen, hogy megüssem (oké, igaz hogy felülről) az egyezer kalóriát. A közel két óra alatt csupán az első 10 percben volt 130 alatt a pulzusom, de inkább a 140-160-as tartományban mozgott. Tehát elmondhatom nektek, hogy aki egy zumbaóra alatt eléget 800 kalóriát, az vagy 180 kilós (viszont akkor kizárt, hogy túlélje) vagy nem tudom milyen intenzitással mozoghatja végig azt az órát, de igazán megmutathatná...

Ettől függetlenül respekt a zumbásoknak, meg mindenkinek aki egyáltalán megmozdul, menjetek inkább zumbázni minthogy a kanapén feküdjetek a tévé előtt.

Peace



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése