2016. március 3., csütörtök

Tavasz megint, fogyókúra megint...


Jön a tavasz. Megint. Rémes időszak ez, mert minden évben, minden egyes évben rájövök ilyenkor, hogy megviselt a tél. Testileg-lelkileg. Bár inkább testileg :) Szóval, ha először 16 évesen jöttem erre rá így tavasz kezdetén, akkor is 18-adjára kezdek neki testem formába rántásának. Március 1-je volt a nagy dátum, ami pontosan 2 napja volt, de jelenleg éhen akarok halni, és érzem, hogy hamarosan indokolatlan ordibálásba kezdek mindenkivel aki nem ad (magától) élelmiszert. Nehéz az eleje, mindig nehéz. Minden egyes évben. Az első nagy elszántsággal végigcsinált edzés végén a saját nyelvemen húztam végig lamantintestem az edzőterem öltözőjéig... Megint. 





Szóval, hogy valahogyan kedvet csináljak magamnak az egészhez, összegyűjtöttem a legjobb diétás alapszabályokat amit minden nő ismer:

- A mozizáshoz kötődő ételek (pattogatott kukorica, tacos stb) nem rendelkeznek extra kalóriával, mivel azok a szórakozás részei és nem a személye táplálkozás céljából fogyasztjuk őket
- Igaz ez az egészségügyi célból elfogyasztott ételekre sem, amelyek nem számítanak (pl feszültség elleni forró csoki)
- Ha valaki mással eszel, a kalóriák nem számítanak ha többet eszik nálad
- Ha egyedül eszel és nem látja senki, akkor abban nincs kalória sem
- Ha iszol egy diétás kólát az étel mellé, akkor az ételben levő kalóriák is lenullázódnak a kóla által
- A fagyasztott ételeknek nincs kalóriatartalmuk, mivel kalória csak a meleg ételekben van. Így a fagylalt, jégkása stb nullkalóriás
- A késről és kiskanálról lenyalt ételekben nincs kalória
- Az egyforma színű ételeknek egyforma a kalóriatartalma. Pl: pisztácia fagylalt és spenót
FONTOS: a csokoládé egy univerzális szín és minden étel színében megtalálható!



Humorral egyszerűbb minden éhséget elviselni. Most megyek eszem még egy kis csirkét salátával és felkészítem magam lelkileg az esti edzésre. :) 

Láv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése