2013. november 4., hétfő

Nincs titok

Most jól megmondom a titkot. Nincs titok. És mindenki tudja hogy nincs titok, mégis mindenki megkérdezi. Ha valaki lefogy: "hogyan csináltad?" - soha, soha, SOHA senki nem mondott még olyat hogy "hja kérlek, zabáltam mint az állat, feküdtem a fotelben, de bevettem a csodálatos Zsírevőtabletta2000-et és ezért 3 éve folyamatosan úgy nézek ki mint egy olimpikon úszó". A válasz mindig ugyanaz, a forgatókönyv előre megírható: ha gyorsan fogyott, gyorsan szedi vissza. Ha koplal, egy idő után megáll a fogyás, ellenben a haja elkezd hullani (női rémálom 2.0). Ha koplal és még intenzíven sportol is mellette, egy idő után össze fog esni valahol. Ha azért valamennyit eszeget, de meg sem mozdul mellette, az izmai (is) leépülnek - nyilván egy idő után a zsír is, de hát ilyen áron minek - és hiába fogyott le, annyi ereje lesz mint egy kecskebékának februárban. Ha bogyókban hisz és zabál mellette, a bogyógyártó jól meggazdagodik. Ellenben ha okosan eszik, sportol mellette, hosszantartó eredményt, fitt, pirospozsgás, harmonikus embert fogunk látni. Ez mindig így van. Kivétel nélkül. Mindig ez történik. (jegyzemmeg halkan, hogy pl kishazánk oly népszerű fitneszházaspárja is ebből lett csilliárdos, hogy leírták megszámlálhatatlanszor a könyvükben hogy "ne egyél dél után kenyeret, pahaszt!"- amit már nagyanyáink is tudtak. Ezt elnevezték az ő kis módszerüknek és tömeghisztéria követi azóta is őket bárhol is haknizzanak az országban) És ezt mindenki tudja, tudják hogy így kéne, tudják hogy így jó, csak döbbenetesen nem akarják megcsinálni. Persze van az a társadalmi réteg, amely még mindig ostoba. Ezt azért mondom mert nem tudok másnak nevezni egy olyan szülőpárt, akik kóla ízű üdítőitalt és előre csomagolt tartós cukroskalácsot vásárol az épp növésben lévő - már amúgy is túlsúlyos - gyermekének. A közeli bevásárlóegységben ahova járok van egy család akit rendszeresen látok. Kövér anyuka kövér apuka, kövér gyerek, de a gyerek a bolt bejáratánál kirakott péksüteményt már a boltban tolja magába. A kocsi tartalma általában kóla-vagy narancs ízű üdítőital, fehérkenyér, májkrém, cukros puding, előre gyártott jegeskávé ízű lónyál, némi csipsz, ja meg a fagyasztóból pizza vagy nudli. Oszt jónapot. Se egy natúr tejtermék, se egy darab zöldség (még egy megveszekedett nyomorult koktélparadicsom se), SEMMI. Azért tudom ilyen pontosan mert kb mindig ez van a kocsiban. Félreértés ne essék, nem a túlsúlyos vagy nagyobb darab embereket kívánom savazni. Mégcsak nem is gyereknevelési tippeket kívánok adni (ja, főleg hogy gyerekem sincs). Sőt, nem is nyilvánítok véleményt. Mindenki véleményezze ezt, ahogy akarja.



Ja, de a lényeg. Hogy ez a család láthatóan nem jómódú. A múltkor pontosan előttem álltak, így hallottam a kocsijuk tartalmának a végösszegét. Több volt, mint az én kocsimé, amiben teljes kiőrlésű kenyér, káposzta, alma, paradicsom, paprika, cserepes bazsalikom, barack, darált pulyka, rizs, csirkemellsonka, sovány túró, natúr joghurt és egy üveg száraz vörösbor volt. Ezek után végképp nem értem mi vezeti azokat az embereket akik sz*rt vesznek jó drágán, és még meg is eszik.

A fentiek okán, szeretném a jövőben megmutatni, hogy az emberi szervezetnek egészséges, normális táplálék (semmi extremitás, semmi divathóbort, semmi vegánkoszt, egyszerű, sima, magyar ember számára kivitelezhető étrend) NEM drágább, és NEM macerásabb, mint a fehérített finomított cukros termékek. Nem kell mandulalisztet vásárolni kilónként kétezerér', sem organikus kókuszvizet szürcsölgetni napi hat litert. Csak egy kicsit vegyük elő a józan eszünket és higgyük el azt, amit már olyan sokan leírtak, elmondtak, elénekeltek, kiplakátoltak, hogy AZ VAGY, AMIT MEGESZEL, és hogy a TESTED AZ EGYETLEN HELY A FÖLDÖN, AHOL ÉLHETSZ. Vigyázzatok rá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése